Jdi na obsah Jdi na menu
 


hygiena a čištění

28. 7. 2018

Ač se to nezdá, domestikované myši jsou na rozdíl od svých divokých příbuzných velmi náchylné na onemocnění, proto je velmi důležité myším pravidelně a poctivě čistit ubikaci. Říká se, že by se měla čistit dříve, než začne myší obydlí zapáchat. Tzn. zhruba 1-2x týdne je třeba umýt dno ubikace a vyměnit podestýlku. Jednou za měsíc musíme umýt a desinfikovat celou ubikaci včetně příslušenství. V chovatelských potřebách prodávají desinfekční přípravky určené přímo pro myši. Myší obydlí můžeme samozřejmě umýt i obyčejným SAVEM, to však musíme důkladně opláchnout! Vše poté musíme vysušit, protože mokré příslušenství se v ubikaci zapaří a může zplesnivět. 

Co se samotných myší týče, jsou plně schopny samostatné hygieny, takže je nikdy nekoupejte. Výjimku tvoří případ, kdy se myš umaže od něčeho, co by jí mohlo ublížit. V této situaci je třeba otřít jí vlhkým ručníkem a poté náležitě usušit, aby neprochladla. 

(myšky se umývají samy)

Pokračování: Potrava

Upozornění: Veškerý obrazový a textový materiál patří myšinetu, pokud není uvedeno jinak. Pokud byste tedy chtěli cokoliv kopírovat, musíte tak učinit s patřičným odzdrojováním